de Pomps got Talent

Op zaterdagavond 29 maart organiseerde de Culturele Commissie van Kollumerpomp in Dorpshuis Trefpunt The Pomp's got Talent. Er waren 11 acts die hun talenten aan een zaal vol publiek en een strenge jury lieten zien.

We begonnen met groep 3, 4 en 5. Hier kwamen 2 acts op het podium. Gerke Kingma mocht beginnen. Hij liet een breakdance act op de muziek van Emmet van de Legofilm zien. Na Gerke mocht Laura Zuidersma aantreden. Zij playbackte Miley Cyrus met Wrecking Ball.
Voor groep 6, 7 en 8 kwamen 5 acts op het podium. Dit waren 3 palyback acts. Saffira Boschma deed Victorious met Freak the freak out, Femke Wouda deed Carly Rae Jepsen met Call me maybe en Saffira en Marie deden Elizabeth Gillies en Ariana Grande- Give it up. Verder deed Femke Wouda een dansje op Taylor Swifts 22 en deden Christine van Wieren, Arjan van Straten, Marten Postma en Esther Grasman een sketch van André van Duin en Frans van Dusschoten de Trouwzaal.

 

Bij de volwassenen deed de GJV een prachtige vertolking van Scrum met Amazing Grace. Na dit geweld kwam het prachtige Mag ik dan bij jou van Henny en Sikke de Jong. De oranjevereniging deed een leuke act van Wim Sonenveld en zijn Catootje en we eindigden de avond met de dames 1 van Volleybalvereniging Olympia. Zij speelden een dag uit het leven van bewoners in een verpleeghuis.

De jury beston uit Fokje Meetsma, Wiebe Kloppenburg en Ronny Wilschut. Zij stonden deze avond voor een moeilijke taak. Er was een wedstrijd in een wedstrijd omdat ook de deelnemers voor de scholenplaybackshow in Kollum bekend werden gemaakt. De winnaar van deze avond werd bij groep 3, 4  en 5 Laura Zuidersma. Bij groep 6, 7 en 8 werd de winnaar de sketch van Christine, Arjan, Marten en Esther. Voor deze groep mag Femke Wouda meedoen aan de scholenplaybackshow. Bij de volwassenen gingen de dames van Olympia met de eerste prijs naar huis.

We kunnen terugzien op een geweldig leuke avond die aanelkaar gepraat werd door nog al zo'n  groot talent Freyan Bosma.

Klik hier voor de foto's.