Kollumerpomp krijgt zonnepanelen van de NAM

namOp zaterdag 23 november werden de nieuwe zonnepanelen van dorpshuis ’t Trefpunt in Kollumerpomp, die door de NAM waren gesponsord, officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde in het bijzijn van afgevaardigden van de NAM, dorpsbelangen van de Noordoosthoek, Installatiebedrijf Damstra, de Gemeente Kollumerland, Stichting Dorpshuis ´t Trefpunt en veel Pompsters.


De NAM organiseerde hiervoor een ontbijtbuffet. ’s Morgens vanaf 8.30 uur kon er worden  genoten van een heerlijk gezamenlijk ontbijt. Een kleine 50 aanwezigen, lieten zich dat ontbijt lekker smaken. Daarna werden, onder zonnige omstandigheden, de nieuwe zonnepanelen officieel in gebruik genomen. Wiebe Kloppenburg, voorzitter van het plaatselijke belang van Kollumerpomp, vertelde hoe het idee van de zonnepanelen was ontstaan. Daarna kreeg mevrouw De Jager van de NAM het woord. Vervolgens mocht Martijn Zuidersma, onder toeziend oog van Marten Zuidema (Installatiebedrijf Damstra), Wiebe Kloppenburg (voorzitter plaatselijk belang) en de vele aanwezigen, het lint doorknippen en daarmee een zonnepaneel onthullen. Hiermee kunnen de zonnepanelen officieel in gebruik worden genomen.
De NAM is al edamstraen groot aantal jaren actief in de gemeente Kollumerland i.v.m. de gaswinning in deze regio. De NAM wil daarom iets terugdoen voor de regio. Samen met vertegenwoordigers van dorpsbelangen en de gemeente wil de NAM een Social Investment plan ontwikkelen. Voor Social Investment wil de NAM met name focussen op leefbaarheid en duurzaamheid. Dit in het kader van het NAM leefbaarheidsfonds. Plaatselijk Belang Kollumerpomp koos daarom voor plaatsing van zonnepanelen op het dak van dorpshuis ‘t Trefpunt. Installatiebedrijf Damstra te Driesum werd vervolgens benaderd om voor een bedrag van € 10.000,- zonnepanelen te installeren. Hiermee kan een groot deel op de energiekosten worden bespaard. Naast dit project is ook nog een bedrag van de NAM ontvangen van €400,- voor de aanschaf van nieuwe terrasmeubelen voor het dorpshuis.

Hoewel het op dit moment niet echt terras weer is, zijn de bezoekers en het bestuur van dorpshuis ’t Trefpunt erg blij dat ze, als de zon schijnt, van de terrasmeubelen kunnen genieten. En dat de zonnepanelen dan weer worden opgeladen zodat ze, als het iets kouder is, onder het genot van duurzame warmte elkaar in het dorpshuis kunnen treffen.