Esmee Nauta en Rianne van Wieren in top drie bij Nederlands Kampioenschap Twirl 2013

Op zaterdag 12 januari vertrokken Esmee en Rianne om zes uur, samen met hun moeders, trainster en supporters naar Amsterdam, om daar deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Twirl 2013 in de categorieën Twirling 1 baton en Rythmic Twirl.

Daar aangekomen gingen de dames werken aan hun make-up en gingen ze intrainen in de hal. Om plm. tien uur was Esmee aan de beurt om haar Twirling 1 baton routine op verplichte muziek aan de jury te laten zien. Ze zette haar routine goed neer met slechts één 'drop' (laten vallen van de baton). Vervolgens was het de beurt aan Rianne om haar routine te laten zien, ook bij Rianne ging de routine goed.  Rianne mocht later op de dag nogmaals de vloer op om haar Rythmic Twirl show te demonstreren. Dit is een routine op eigen gekozen muziek. Ook deze show ging heel goed, wat natuurlijk een hele opluchting was.

Hierna begon het wachten op de uitslag. Deze werd rond half acht 's avonds bekend gemaakt. Rianne van Wieren behaalde in de categorie Rythmic Twirl de derde plek en kreeg de bronzen medaille omgehangen. Ook in de categorie Twirling 1 baton junior beginner eindigde Rianne op de derde plek en mocht op het erepodium haar tweede medaille in ontvangst noemen. Ook Esmee mocht plaats nemen op het erepodium, ze eindigde als tweede en kreeg dus de zilveren medaille omgehangen.

Een superprestatie van deze twee meiden, die samen met een twirlster uit Dokkum, de enige Friese deelnemers waren op het tweedaagse evenement NK Twirl 2013.  

Al met al een topseizoen voor de Pompster majorettes en hun trainster Klasina de Wilde. In december stonden Petra en Esmee op het NK majorette en namen Rianne, Esmee en Janita deel aan de voorrondes NK Twirl. Ook kwamen ze nog uit het hun team op het NK Teams in de klasse junior beginner, hier behaalden ze een tweede plek.