Feestweek Kollumerpomp 2022

Week 33, de laatste week van de bouwvak en daarmee traditiegetrouw de week van de Feestweek in Kollumerpomp. Dit jaar stond het thema “De Pomp’s Got Talent” centraal, Kollumerpomp zit vol talenten en dat hebben we de afgelopen week goed kunnen zien.

Op maandag 15 augustus werd al vroeg gestart met het versieren van de straten en tuinen, complimenten aan een ieder die daaraan meegewerkt heeft, het dorp was weer prachtig versierd.
De jury had er een zware kluif aan, maar was uiteindelijk unaniem in de beoordeling.
Voor de straatversiering is er een eervolle vermelding voor Circus Chaos van de buurtvereniging PROost (Pomp Regio Oost), de 2e prijs was voor de ASO (Allemaal Samen Onderweg) buurt en de 1e prijs voor de Meester Visserstraat.

Voor de Tuinversiering waren er 3 prijzen te verdelen, de 3e prijs was voor de fam. Agema van Foijingaweg 35, waar de klimsport was uitgebeeld, de 2e prijs voor de fam. Boersma van de Foijingaweg 2 waar een Fierljepper te zien was.
De 1e prijs was voor de Fam. v.d. Veen van de Brongersmaweg 7 waar het Skutsjesilen centraal stond en het geheel met muziek mooi omlijst werd.

Op de dinsdag stonden sportieve activiteiten op het programma, de spelweek had voor de jeugd een voetbal- & skeelerclinic gepland en er werd ook nog een demonstratie Twirling gegeven. Voor de Senioren stond het Teatsen op het programma, met 4 parturen werd een halve competitie afgewerkt, als 2e eindigde het partuur van Sietse Jan Pilat, Korien Boerema & Ilze Kuiken. De eerste prijs ging naar Bartel Meirink, Hennie van der Veen & Minke van Wieren.

‘s Avonds was er een Sterrit uitgezet door M.A.C. de Walden, deze werd goed bezocht met 31 deelnemers van buiten en 23 deelnemers uit Kollumerpomp. Na een uitdagende rit van (voor de meesten) 2 uur werden de (straf)punten opgeteld. Als 3e eindigden Menno en Hennie van der Veen, de 2e prijs was voor Sijke en Sietske de Vries & Marieke van Straten en de 1e prijs voor Elske Keizer en Minke van Wieren.

De woensdagmiddag stond in het teken van ‘Heel de Pomp Bakt’, er werden maar liefst 19 baksels ingeleverd die allemaal door een vakkundige publieksjury beoordeeld werden op smaak en presentatie.
Na de beoordeling mochten de aanwezige senioren (35+) genieten van een high tea waarbij al het lekkers natuurlijk even geproefd moest worden. De 3e prijs ging naar Jildou Zuidema die een heerlijke Stroopwafeltaart had gemaakt, de 2e prijs “de Zilveren Garde” ging met Ellen van Wieren mee naar huis voor de Vruchtencakejes en de 1e prijs, “de Gouden Garde” was voor Maaike Postma die de competitie omverblies met haar “Naked Summer Fruit” een roze taart met vele laagjes en een heerlijke vulling afgewerkt met vers fruit.

Op woensdagavond was het tijd om te volleyballen, met maar liefst 31 deelnemers was het ondanks de aanhoudende regen weer een erg geslaagde avond. Na 8 speelrondes werden de punten bij elkaar opgeteld.
De 2e prijs in de competitie was voor Maaike, Martijn, Paulien, Jacob, Martin & Warner, de eerste prijs werd prooi voor het team van Gerton, Jan Andre, Petra, Timo & Frans.

Op donderdagmiddag was er voor jong en oud een viswedstrijd georganiseerd bij de Ried. Met ruim 30 hengelaars een schitterend zonnetje en hongerige vissen was dit wederom een geslaagd evenement.
Bij de Senioren was de 2e prijs voor Jitze Bosscha (251cm) en de 1e prijs voor Harm van Wieren(276cm).
Bij de junioren was de 2e prijs voor Nick Agema (265cm) en de 1e prijs voor Lisanne de Hoog met een totale lengte van maar liefst 297cm.

Op donderdagavond was de rode loper uitgelegd voor het Trefpunt waar die avond een heuse talentenshow werd georganiseerd, de acts werden vakkundig aan elkaar gepraat door Teun de Wit en werden beoordeeld door Tineke Kooistra en Jolanda Veening. De avond werd gestart met een flash mob verzorgt door de Spelweek Commissie en de Jeugd van Kollumerpomp. Daarna waren er 5 acts in de categorie jeugd te zien, de lat lag meteen al erg hoog en de jury had ook echt even de tijd nodig om tot een beoordeling te komen. Op de 3e plaats eindigden Jan André, Robert, Sietse, Lisette, Dirk & Jorick met het nummer “Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon”. De 2e prijs was voor Benthe die het nummer “In the Stars” van Benson Boone vertolkte en de 1e prijs was voor Marinte de Hoog die in haar eentje op het podium stond om het nummer “Modeshow” van Lucilla Bellinga te vertolken.

Na de prijsuitreiking voor de jeugd was het de beurt aan de “senioren”. Ook daar werden de talenten van de Pompsters een podium gegeven. Zo werd er onder andere live gezongen door Arjen Bakker en was er een heuse Schoonzwem-act te zien, opgevoerd door Ellen van Wieren en Jakob Douma.
Na een enerverende avond waarbij de lachspieren veelvuldig gebruikt werden, kwam de jury tot een oordeel, op de 3e plaats eindigde Margreet & Elly die het nummer “Waarheen Waarvoor” van Bob en Anny de Rooij vertolkten.
Als 2e eindigden Menno, Hester, Mark & Hylke die het nummer " Skutsjesilen” van Johannes Rypma en de Bounty Hunters lieten zien, de 1e prijs was voor Siebe, Margriet, Dion & Sietse die een bijzonder komische versie van het nummer “dokter Bernhard” van Bonnie St. Claire & Ron Brandsteder vertolkten.

Op vrijdagavond was het tijd voor de Zeskamp. De teams konden tijdens de talentenshow de eerste punten al verdienen en deze avond stond kracht centraal en hadden we vrachtwagen trekken en een Stormbaan.
Na deze activiteiten was het tijd voor de feestavond van De Pomp waar “Orange River” een geweldige en energieke show weg gaf, het was een erg gezellige avond die duurde tot in de kleine uurtjes.

Op zaterdagmiddag was het laatste deel van de zeskamp, de teams moesten eerst een sport en spel route afleggen met onder andere een 3 persoons step, een wandelende A en de hikkende ober. Vervolgens werd de kennis op de proef gesteld in de denktank, tot slot was er een heuse vuurproef.
Op de 6e plaats eindigde Team Drekje met 20 punten, gevolgd door de ASO-buurt met 26 punten. De 4e plaats was voor buurtvereniging Trefpunt met 34 punten, op de voet gevolgd (met slechts 1 punt verschil (35) door Team Brongersmaweg. De 2e plaats was voor het team van de Meester Visserstraat met 51 punten en de 1e plaats voor buurtvereniging PROost die maar liefst 54 punten hadden verzameld. De zaterdag werd afgesloten met een gezellige barbecue, muzikaal omlijst door “Duo Meester”.

Bij de prijsuitreiking werden ook nog 3 prijzen uitgedeeld voor de Kleurwedstrijd, op de 3e plaats eindigde Lisanne de Hoog, de 2e prijs was voor Benthe Meirink en als eerste eindigde Eliza Agema

Op zondag werd de feestweek vervolgens afgesloten met een openluchtdienst waarbij de muziek verzorgd werd door Raico Gorter en Johanna Fennema.

Al met al een zeer geslaagde editie van de Pompster Feestweek.
Via deze weg willen we daarom nogmaals alle vrijwilligers en deelnemers bedanken voor hun inzet, toewijding en creativiteit, zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.

Vriendelijke groet

Bestuur chr. Oranjevereniging Kollumerpomp