Hervatten van de kerkdiensten

Beste mensen,


Nadat er ruim een jaar geen diensten in de kerk zijn geweest vanwege de corona heeft de kerkenraad besloten om in principe weer te beginnen op de eerste pinksterdag met de diensten. Op deze dag herdenken we de uitstorting van de heilige geest, en het leek ons een mooi moment om dan weer te beginnen. De vlam is het teken van de heilige geest die ons de opdracht heeft gegeven om het evangelie verder uit te spreiden onder de mensen en het bij ons zelf te versterken. De kracht van het geloof zit in het samen kerk zijn en dit te zingen en belijden. Op deze dag zal ook de paaskaars weer in de kerk worden gebracht als teken dat hoe duister het ook is het licht van Pasen ook met Pinksteren voor ons mag schijnen als teken dat de heilige geest bij ons is en ons de kracht geeft om verder te gaan. We kunnen deze diensten alleen hervatten als we ons aan een aantal spelregels houden voor wat het de corona betreft.

Lees meer...

Kollumerpomp ‘viert’ 75 jaar bevrijding

Vanaf 22 januari tot en met 2 februari 2020 was het tijdelijke holocaustmonument Levenslicht te zien op de Soensterdijk te Kollumerpomp.
Met in totaal 104.000 lichtgevende stenen - gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland - stond het kunstwerk symbool voor de impact van de Holocaust. De stenen waren verdeeld over de verschillende gemeenten waar Joden, Roma en Sinti woonden en hun leven leefden; soms al generaties lang. Het monument was een eenmalige tijdelijke aanvulling op de bestaande oorlogs- en Holocaustmonumenten, in het kader van 75 jaar vrijheid.

Lees meer...

Bazaar Oranjevereniging

Vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart organiseert de Oranjevereniging weer een bazaar.
 
Er zijn leuke spelletjes bedacht en natuurlijk is het Rad van Avontuur er ook weer bij. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen.
In de week voor de bazaar komen we bij u langs om loten te verkopen voor de Amerikaanse verloting.
 
Tot vrijdag 13 maart, vanaf 20.00 uur en/of zaterdag 14 maart vanaf 17.00 uur.
 
Het Oranjebestuur.

30 mei wandeltocht

Op zaterdag 30 Mei 2015 zal voor de vierde keer  de Ie en Waadrintocht worden gehouden vanuit Metslawier. Tevens organiseert Sportstichting Metslawier e.o deze dag de 59 ste Oostdongeradeel wandeltocht ( 5 en 10 km). Startlocatie is als vanouds het  ‘Manege’ terrein midden in het dorp.
 
Liepen de routes van de voorgaande drie edities door de voormalige gemeentes Oostdongeradeel en Westdongeradeel. De routes van de 4 Ie en Waadrintocht zullen dit keer grotendeels over historische wandelpaden gaan en deels in de gemeenten Ferwerderadiel en Dongeradeel worden uitgezet. De deelnemers ( max 500 wandelaars) worden met bussen van Arriva gebracht naar de start in  Hogebeintum  (35 km) en Holwerd (18 km). Vanuit deze startlocaties zullen de wandelaars de tocht via historische ‘wandelpaden’ terug wandelen naar Metslawier
 
De route van 35 km gaat over historische wandelpaden  via Hogebeitum, Ferwert, via de zeedijk naar Holwerd, Waaxens, Brantgum, Foudgum,  Hiaure, Aalzum, Wetsens en Metslawier.
De route van 18 km gaat via het historische wandelpad Holwerd,Waaxens,Brantgum,Foudgum,Hiaure,Aalzum,Wetsens en Metslawier.
 
De organisatie is in handen Sportstichting Metslawier e.o. Men kan zich nu alvast inschrijven op de website van de Stichting  www.sportstichtingmetslawier.nl
 

Oud en nieuw in de Pomp 2015

Lekker uitslapen op oudjaarsdag? Dit jaar ging anders van start dan de Pompsters gewend waren. De eerste harde knal op oudjaarsdag in de straat liet namelijk lang op zich wachten. Rond 8 uur verscheen het kanon en de kop was eraf.

De carbidploeg van de Pomp stond dit jaar weer op haar vertrouwde plek. Voor een impressie heeft Robert Kingma een prachtige samenvatting in elkaar gezet.

Ook RTV Noordoost-Friesland maakte haar ronde en kwam een kijkje nemen in de Pomp.

Boek funerair erfgoed Kollumerland

boek funerairOp maandag 27 oktober 2014 overhandigde wethouder Jelle Boerema het boekwerk ‘bijzondere grafmonumenten van Kollumerland c.a.’ aan de funeraire commissie.
Aan de hand van onderzoek hebben de commissieleden samen met de gemeente Kollumerland c.a., een aantal graven aangedragen die aan de gestelde richtlijnen voldeden. Dit heeft geresulteerd in een mooi boekwerk met een complete lijst van zowel waardevolle graven als grafmonumenten.

Lees meer...

Polder Nieuwkruisland krijgt nieuwe gemalen

Afgelopen weken heeft u vast al gemerkt dat er wordt gewerkt bij het gemaal, dat in het land staat van Jaap van Dellen. Gemaal de Blikken wordt namelijk vervangen door een nieuw gemaal dat ongeveer 75 meter zuidelijker wordt gebouwd nabij het Munedykspaad. Gedurende de bouw kan het bestaande gemaal nog gewoon dienst doen en is geen noodbemaling nodig.

Onlangs is men begonnen met het verbreden, middels grasbetonstenen, van het Munedykspaad. Dit wordt gedaan voor de bereikbaarheid van het gemaal. De rayonbeheerder kan op deze wijze efficiënter zijn controles uitvoeren.

Het bouwverkeer zal door de landerijen van de heer Van Dellen rijden.

De bouw begint op medio oktober waarna het gemaal eind 2014 in gebruik zal worden genomen.

Lees meer...

Ringrijderij het 'Wonder van De Pomp'

Op donderdagavond 7 augustus jongstleden werd al weer voor de drieëntwintigste keer het ringrijden georganiseerd. Al jaren een vast onderdeel van de feestweek in Kollumerpomp. De commissie, bestaande uit bestuursleden van Plaatselijk Belang en de Oranjevereniging, hadden ook dit jaar hun uiterste best gedaan om het toegestroomde publiek te verwennen met een prachtig schouwspel.

Lees het hele artikel hier

Spelweek Kollumerpomp sluit af met fantastisch circusoptreden

Dinsdag werden alle kinderen van huis opgehaald om mee te doen aan de Spel week in Kollumerpomp. Alle kinderen liepen die middag mee in de lawaaioptocht, die ervoor zorgde dat iedereen wist dat de Spel week van start was gegaan. Onderweg kwamen we de circusdirecteur tegen. Hij vertelde dat hij graag een circusoptreden wou houden in de Pomp, maar dat zijn artiesten ziek waren.

Lees het hele artikel hier