Strijdlustig I&Q’-team

iqn een vol MFC ‘Hústerwâld’ te Oudwoude streed op vrijdagavond 27 januari jl. het Pompster team ‘I&Q’ tegen 8 dorpen uit de wijde omgeving in de Regiofinale van ‘Slimste dorp van Friesland’. Else Kalma, Marco Kingma, Gepke Aukje Walda en Bert Kingma deden een verwoede poging om een finaleplaats te behalen.

Deze finale is in april te Burdaard. Klaas D. Zuidema moest helaas wegens omstandigheden afzeggen dus waren we met één persoon minder. Door het ontbreken van Pompster publiek op de daarvoor aangebrachte tribune ontbrak het ook nog eens aan mentale ondersteuning.
Er werden 8 ronden gespeeld van elk 10 vragen over diverse onderwerpen: politiek, sport, Friesland, geschiedenis, aardrijkskunde, media etc. Oudwoude was vol goede moed en gaf aan dat zij een thuiswedstrijd speelden. Wij gaven aan dat ook na vanavond Oudwoude thuis kon blíjven.
Bij de eerste tussenstand stond Kollumerpomp met 25,5 pnt. op een gedeelde 3e plaats met Driesum. Alleen Kollum en De Westereen waren iets beter.
Bij de tweede tussenstand waren we van mening dat het wel goed liep maar zakten we iets terug naar een gedeelde 4e plaats met 38,5 punten. Driesum was ons voorbij gestreefd.
Met gepijnigde hersenen en klamme handjes zetten we nog een eindsprint in maar dat deed de concurrentie ook. Na 8 ronden werd de eindbalans opgemaakt en kregen we een beeld hoe het slagveld er nu werkelijk bij lag:

1e De Westereen 59 pnt.
2e Kollum 55 pnt.
3e Driesum 54 pnt.
4e Ee 52 pnt.
5e Kollumerpomp 51 pnt.
6e Triemen 50 pnt.
7e Oudwoude 49½ pnt.
8e Kootstertille 44 pnt.
9e Surhuizum 41½ pnt.

We kunnen alle vijf terugzien op een zeer gezellige en voor ons geslaagde quiz want één titel hebben we sowieso behaald: Het Slimste dorp van de Noordoosthoek!

foto: Sake Beerstra