Herinrichting van de Foyingaweg

Er wordt al lang gesproken over de herinrichting van de Foyingaweg. Hieronder vindt u meer informatie over het hoe en waaromtrent deze herinrichting. Onderaan de pagina vindt u een pdf bestand met beelden van de huidige situatie, en over suggesties voor verbetering. Denk met ons mee, of kom zelf in actie.

Herinrichten van de Foyingaweg
De Foyingaweg in Kollumerpomp is een doorgaande weg van straatklinkers waar een 30 km zone geldt. Aan beide zijden van deze weg staan huizen en sommige staan zelfs dicht op de weg. De weg is lang, recht en breed en is een doorgaande weg. Het is niet een overdreven drukke weg maar er wordt vaak sneller gereden dan toegestaan ook door vrachtwagens en enorme trekkers met bonkende karren. De ondergrond van klei zorgt dat de trillingen ver door dreunen tot in de huizen. De glazen in de kasten en de scheuren in de muren kunnen dit onderschrijven. De dagelijkse aardbevingen zorgen voor schade aan huizen en die worden steeds erger. Wij als inwoners van De Pomp zijn allemaal afhankelijk van deze weg. We zijn erdoor verbonden en hebben er vast allemaal een mening over. Er wordt al heel lang over nagedacht en er is een schets van gemaakt. In 2018 is deze in een Powerpointpresentatie  getoond aan vertegenwoordigers van de gemeente.  Je kunt het bekijken op deze site.

Snelheid remmende maatregelen onvoldoende en leiden tot spoorvorming
Er wordt te snel gereden. De lange rechte weg schijnt daar toe uit te nodigen. Jaren geleden zijn er, bij wijze van proef, een paar plantenbakken geplaatst en af en toe staat er een Matrix bord die aan geeft dat er 30 km gereden mag worden. Sommige bewoners parkeren hun auto op straat om de weg smaller te maken en het verkeer te vertragen. Het gevolg is dat klinkers op veel plaatsen verzakken nu het verkeer deels over één baan rijdt. Hierdoor ontstaan langgerekte geulen in de weg, die zich bij regen vullen met water. Dit opspattend water zorgt geregeld voor veel overlast. Bovendien blijft er water in staan, waardoor de ondergrond zacht wordt en de klinkers steeds meer verzakken…

Rioleringsproblemen
De riolering is dermate oud dat het leidt tot problemen. Vooral aan de oostzijde van de Foyingaweg staat bij een grotere regenbui rioolwater in de huizen en ontstaan er zinkgaten in het wegdek. Bovendien is het niet meer van deze tijd om geen gescheiden rioolstelsel te hebben.

Het plan
Een paar jaar geleden is er door Dorpsbelang in een gesprek met de gemeente Kollumerland op de problematiek gewezen en is er een ontwerpschets ingediend. Dit plan laat de weg wat meer kronkelen. De huidige parkeerhavens zijn nu bijvoorbeeld allemaal aan dezelfde kant van de weg gemaakt. In het nieuwe plan worden deze havens groepsgewijs om en om aan beide zijden van de weg ingetekend, met begroeiing van struiken tot op ooghoogte. Hierdoor worden de zichtlijnen korter. Ook zou er op een paar plekken een versmalling kunnen komen. Waardoor je bijvoorbeeld een plantsoentje voor de kerk zou kunnen maken die mooi aansluit bij de huidige lei lindebomen. Ook op de driesprongen, waar nu de verloren kleine paaltjes (straatjuwelen in het gemeentejargon) zijn geplaatst, zou een halfrond perkje met begroeiing, een duurzamere en fraaiere versmalling kunnen opleveren. Het gedeelte tussen de kruisingen, het centrum van het dorp, zou door gekleurde bestrating en oversteekplekken voor schoolgaande kinderen, kerk- en dorpshuis bezoekers meer benadrukt kunnen worden. De brug over de Ryd zou met een kleine ingreep een ‘echte’ ophaalbrug kunnen worden die open lijkt te kunnen. Deze suggestie kan gewekt worden door een gekleurde bestrating en een lichte geleidelijke ophoging van het wegdek (géén verkeersdrempel). Dit in kombinatie met een paar verticale metalen pilaren aan weerzijden (bij voorbeeld vier van die nieuwe energiezuinige lantarenpalen op de hoeken?) en aan beide zijden van het wegdek een extra hekwerk tussen voetpad en wegdek, waardoor de brug alleen optisch nauwer wordt. Hier is op deze manier een prima verkeer remmende maatregel van te maken en het kan meteen een lichtend voorbeeld zijn van de opwaardering van de oude pomp waar we tenslotte de naam aan hebben te danken.

Leefbaarheid
Door de verzakkingen in de stoep en het wegdek, de versnippering van verkeersmaatregelen (matrix bord, losse plantenbakken) ontstaat een verwaarloosde indruk. Dit heeft een negatief effect op de leefbaarheid in het dorp. Als er wordt gekozen voor een integrale aanpak waarbij aspecten als infrastructuur, openbaar groen, duurzaamheid maar ook beleving worden meegenomen, dan draagt deze niet alleen bij aan een betere verkeersveiligheid, maar ook aan een hogere kwaliteit van de leefomgeving en daarbij aan sociaal maatschappelijk verbeteringen.

En hoe nu verder
Ondanks eerdere toezeggingen om al in 2018 de Foyingaweg aan te pakken zijn er tot nu toe alleen kleine zaken aangepakt, maar dat zijn lapmiddelen. Vorig jaar is het herinrichtingsplan nogmaals onder de aandacht gebracht en vervolgens werd het weer stil.
De weg is niet alleen toe aan her straten, maar vooral ook aan een herinrichting om de snelheid eruit te halen en de overige problemen meteen aan te pakken.  Eind November zijn er plotseling een aantal nieuwe lantaarnpalen met LED- verlichting geplaatst. Een mooie start is gemaakt. Nu de rest van de weg nog. De kans voor de nieuwe gemeente Noardeast Fryslân om te laten zien dat de nieuwe slogan ‘aan het einde van de wereld’ niet betekend dat dit een rafelig randje moet zijn, maar juist een opwaardering van De Pomp, waar bewoners en toeristen met plezier (en gepaste snelheid) gebruik van maken.
Het staat iedereen vrij om een melding/klacht te doen over de staat van de Foyingaweg, dat kan via www.noardeast-fryslan.nl/melding-maken . Je mag punten aanhalen maar natuurlijk ook je eigen melding/klacht formuleren. Om de klachten te bundelen wil je dan ook een mail doorsturen naar de Werkgroep Foyingaweg zodat we weten hoeveel mensen het hiermee eens en of we nog iets vergeten zijn. Mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In beeld
Om een aantal punten uit te lichten kunt u hier een pdf bestand downloaden. Hier vindt u suggesties, ideeën en knelpunten over de huidige situatie.

Namens de Werkgroep: Koos van Balen, Anneke Wilschut en Pyr Bosma

Namens Dorpsbelang: Minke van Wieren, Jacqueline Metselaar en Aaltje Rispens