Avondwandel4daagse weer een groot succes.

vierdaagseOpnieuw is de wandel4daagse van de Noordoost Hoek tot een groot succes geworden. Voor de derde keer werd vorige week dit sport- en vrijetijdevenement gehouden in Munnekezijl, Warfstermolen, Burum en Kollumerpomp.

Zoals ook vorig jaar was het even spannend of de eerste avond wel door kon gaan i.v.m. dreigend onweer. Wij hielden de ontwikkelingen goed in de gaten door nauw contact te houden met gemeente, weerstation en Piet Paulusma. Daar Leeuwarden, Drachten, Joure, Franeker en Sneek de eerste avond annuleerden, gaven wij om 17.00 uur groen licht zodat de popelende wandelaars op pad konden.

 

Munnekezijl: Er stond een lekker briesje en de temperatuur was met ruim 20 graden uitstekend. Rond kwart voor zes meldden de eerste lopers zich bij de start. De routes in de omgeving gingen over verharde en onverharde paden.

Mooi afwisselend met het zonnetje erbij; wat wil een mens nog meer. De EHBO’ers hadden het niet druk en de sfeer was weer als vanouds. Het bleef de hele avond droog en kon men zich gaan opmaken voor de tweede avond.

Warfstermolen: De lucht dreigde maar het bleef op een verlaat buitje na droog. Iedereen was weer vol goede moed voor deze tweede etappe. Zelfs Piet Paulusma kwam langs om zijn weerpraatje voor SBS op te nemen. Met een aantal deelnemers heeft hij een babbeltje gemaakt en samen met de organisatie werd er onder het genot van een drankje nog nagepraat. Al met al wederom een geslaagde avond.

Burum: De wind was iets afgenomen en de zon liet zich veel vaker zien waardoor het warm wandelweer werd. De deelnemers waren nog steeds goed gemutst en genoten van beide routes door de landelijke omgeving van Burum. De EHBO moest 1 keer in actie komen maar dat was meer een ‘pleister’ voor de tranen van voor het wondje.

Kollumerpomp: Volgens ons de mooiste avond van de wandel4daagse wat het weer betrof. De temperatuur deed er nog een paar graadjes bij en de lucht was helder blauw. De laatste loodjes voor de nog steeds enthousiaste lopers. Met een frisse appel ging men op pad voor de slotetappe. Bij de Westermolen kon men op de foto bij het zgn. fotobord.

Hier was de splitsing van de 5 en 10 kilometer. Bij de finish werd de felbegeerde 4daagse medaille in ontvangst genomen. Er was een speciaal moment voor dhr. Koning uit Lutjegast die voor de 105de keer een wandel4daagse had gelopen. Uit handen van penningmeester B. Kingma kreeg hij van de Stichting Avondwandel4daagse een wandelbeker met inscriptie aangeboden. Onder luid applaus gaf dhr. Koning de toezegging volgend jaar weer in de Noordoosthoek mee te zullen doen.

De deelnemers bleven nog lang gezellig napraten in dorpshuis Het Trefpunt want het terras was open waardoor nog even van de laatste zonnestralen kon worden genoten.

Met een totaal van 267 deelnemers kunnen we terugzien op een geslaagd wandelevenement. Hierbij hebben wij hulp gehad van diverse vrijwilligers en natuurlijk niet te vergeten de sponsoren. Al deze mensen willen we heel hartelijk bedanken voor hun inzet en bijdrage. Geweldig dat men altijd weer klaar staat om te helpen waar nodig is. TOP!!!

Een speciaal woord van dank voor Wieger Kuiken en Dineke v/d Laan en voor fam. J. van Dellen. Zij hebben hun land en erf ter beschikking gesteld waardoor de routes nog mooier werden. Zonder al deze mensen is de Avond4-daagse niet mogelijk! Iedereen die meegelopen heeft zien we graag volgend jaar terug voor de 4e editie en.............er kunnen nog meer mensen bij want samen wandelen is toch véél leuker!!!

(Kijk voor meer foto’s op www.avond4daagsenoh.nl)

St. Avondwandel4daagse NOH: Robert Santema, Margo Dorrestijn, Jetze Haarsma, Akke Slagter en Bert Kingma