6e editie avondwandel4daagse NOH

affiche 4 meiNa het succes van ons eerste lustrum in 2019 maken we ons op voor al weer de 6e editie van ons wandelevenement. We zijn al enigszins met de voorbereidingen begonnen en we hopen er opnieuw een prachtige wandelweek van te maken. Echter onze voorzitter vanaf het eerste uur, Robert Santema, stopt ermee. Voor hem in de plaats komt Froukje Pol uit Warfstermolen. Wie het voorzitterschap op zich gaat nemen, is nog even de vraag. Naast Froukje bestaat het bestuur verder uit Willy van der Heide (secr.), Margo Dorrestijn, Jetze Haarsma en Bert Kingma (penn.m.).
In ieder geval zijn we blij dat het bestuur compleet is en dat wij met frisse moed gaan proberen weer mooie routes voor u/jullie uit te zetten.

Alvast voor in de agenda: De AVD van 2020 is van 8 t/m 11 juni! Nadere gegevens volgen t.z.t.

Lees meer...

Project Levenslicht te zien in Kollumerpomp

Vanaf 22 januari tot en met 2 februari is het tijdelijke holocaustmonument Levenslicht te zien op de Soensterdijk te Kollumerpomp. Het monument is ontworpen door Studio Roosegaarde, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Met in totaal 104.000 lichtgevende stenen - gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland - staat het kunstwerk symbool voor de impact van de Holocaust. De stenen zijn verdeeld over de verschillende gemeenten waar Joden, Roma en Sinti woonden en hun leven leefden; soms al generaties lang. Het monument is een eenmalige tijdelijke aanvulling op de bestaande oorlogs- en Holocaustmonumenten, in het kader van 75 jaar vrijheid.

Lees meer...

Uitnodiging

Is er iets kapot in uw woonomgeving?

Is er iets kapot in uw woonomgeving? Of hebt u ergens last van? Meld het de gemeente meteen.

Wat voor problemen kunt u zoal melden bij de gemeente?

 • Een kapot wegdek of losliggende stoeptegel
 • Niet werkend verkeerslicht of straatverlichting
 • Zwerfvuil
 • Een kapot verkeersbord of -paaltje
 • Een verstopt riool
 • Overlast
 • Als u last hebt van ongedierte. De gemeente bestrijdt alleen ongedierte op gemeentegrond, dus niet in uw huis
 • Eikenprocessierups

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Gemeente Noardeast-Fryslan.

Fotowedstrijd Kollumerpomp

Wat maakt Kollumerpomp mooi om in te wonen?
Waar geniet jij van, wat vind jij mooi of bijzonder?

Graag zien we dat teug op een mooie foto. Daarom willen we iedereen nog een laatste kans geven om zijn/haar mooiste foto’s in te brengen.

Hoe kun je deelnemen?

 • Mail je foto’s uiterlijk 30 september naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij een groot bestand via We Transfer
 • Vermeld hierbij je naam + leeftijd en misschien kun je beschrijven waarom je juist deze foto’s hebt gemaakt/gekozen
 • Je mag met maximaal drie foto's deelnemen

Meer info? Wie maakt de mooiste foto van Kollumerpomp?

Wie maakt de mooiste foto van Kollumerpomp?

Dorpsbelang organiseert een fotowedstrijd. Wat maakt Kollumerpomp mooi om in te wonen? Waar geniet jij van, wat vind jij mooi of bijzonder?

Als dorpsbelang willen we Kollumerpomp beter in beeld brengen. Dit willen we doen door meer foto’s op onze website te zetten. De vraag is dan wat maakt ons dorp zo bijzonder en mooi? Het maken van foto’s kan er voor zorgen dat we nieuwe plekken ontdekken of met andere ogen naar onze directe omgeving kijken.

Lees meer...

Her-denken

Opening 'Pompsterplein'

Donderdag 25 april, 17:00 - 19:00 uur

Sinds 2017 hebben ouders van CBS De Wegwijzer zich ingespannen voor een metamorfose van het schoolplein. Kindere hebben ideeën aangedragen, vele Pompsters hebben bijgedragen aan de totstandkoming vna het vernieuwde plein:

Het pompsterplein

Lees meer...