Simmer yn Fryslân

Woensdag 8 juli komt Omrop Fryslân naar De Pomp om een hele dag verslag te doen van alles wat er speelt en gebeurt in ons dorp. Overdag is dat de hele dag te horen op radio en ’s avonds is er het speciale televisieprogramma ‘Simmer yn Fryslân’. We hebben al mooie verhalen op de planning staan, dus het zal vast en zeker een mooie dag worden.

Uitstel jaarvergadering

Zoals u waarschijnlijk heeft gemerkt heeft het bestuur van Dorpsbelangen nog geen jaarvergadering uitgeschreven. De oorzaak laat zich raden; de corona-crisis.
Normaliter wordt de jaarvergadering ergens in maart gehouden. Omdat momenteel onduidelijk is hoe lang deze situatie gaat duren is dit voor onbepaalde tijd uitgesteld. 
Het bestuur beraadt zich nog of, hoe en wanneer er invulling gegeven kan worden aan de jaarvergadering. 
 
Bestuur Dorpsbelangen

Kerkdiensten PKN geannuleerd

Op advies van de classis en in verband met de maatregelen rond het Coronavirus, was al besloten dat de kerkdiensten voor langere tijd niet door zouden gaan. Omdat er door de gemeente nog niet mag worden gezongen, de anderhalve meter nog steeds gehandhaafd blijft en de vakanties voor de deur staan is de sluiting van de kerk verlengd tot 1 september. Daarna hopen we in goede gezondheid de diensten weer te kunnen starten.

Wie maakte de mooiste foto van Kollumerpomp?

Afgelopen jaar organiseerde Dorpsbelangen een fotowedstrijd met de vragen ”Wat maakt Kollumerpomp mooi om in te wonen? Waar geniet jij van, wat vind jij mooi of bijzonder? “ . De juryleden, fotograaf Nanne Nicolai en communicatieadviseur Kristyna van der Laan, hebben de foto’s bekeken en twee winnaars gekozen.

Tijdens de bijeenkomst voor de nieuwe bewoners hebben zij alle foto’s op het scherm getoond en voorzien van opmerkingen tav de kwaliteit én de bepaling of hiermee een mooi stukje van Kollumerpomp werd getoond of dat de foto overal genomen kan zijn.

Alyana Zuidersma was winnaar in de leeftijdscategorie 13 tot 21 jaar met haar “schilderachtig mooie foto” en bij de categorie 21 jaar en ouder heeft Sietske Boonstra gewonnen. Beide prijswinnaars kregen een kado gesponsord bij foto Karin uit Kollum. De prachtige foto van Sietske is op aluminium afgedrukt en krijgt zeker een mooie plek in haar huis. Alyana heeft een tegoed bon van Foto Karin gekregen.
 

6e editie avondwandel4daagse NOH

affiche 4 meiNa het succes van ons eerste lustrum in 2019 maken we ons op voor al weer de 6e editie van ons wandelevenement. We zijn al enigszins met de voorbereidingen begonnen en we hopen er opnieuw een prachtige wandelweek van te maken. Echter onze voorzitter vanaf het eerste uur, Robert Santema, stopt ermee. Voor hem in de plaats komt Froukje Pol uit Warfstermolen. Wie het voorzitterschap op zich gaat nemen, is nog even de vraag. Naast Froukje bestaat het bestuur verder uit Willy van der Heide (secr.), Margo Dorrestijn, Jetze Haarsma en Bert Kingma (penn.m.).
In ieder geval zijn we blij dat het bestuur compleet is en dat wij met frisse moed gaan proberen weer mooie routes voor u/jullie uit te zetten.

Alvast voor in de agenda: De AVD van 2020 is van 8 t/m 11 juni! Nadere gegevens volgen t.z.t.

Lees meer...

Project Levenslicht te zien in Kollumerpomp

Vanaf 22 januari tot en met 2 februari is het tijdelijke holocaustmonument Levenslicht te zien op de Soensterdijk te Kollumerpomp. Het monument is ontworpen door Studio Roosegaarde, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Met in totaal 104.000 lichtgevende stenen - gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland - staat het kunstwerk symbool voor de impact van de Holocaust. De stenen zijn verdeeld over de verschillende gemeenten waar Joden, Roma en Sinti woonden en hun leven leefden; soms al generaties lang. Het monument is een eenmalige tijdelijke aanvulling op de bestaande oorlogs- en Holocaustmonumenten, in het kader van 75 jaar vrijheid.

Lees meer...

Uitnodiging

Is er iets kapot in uw woonomgeving?

Is er iets kapot in uw woonomgeving? Of hebt u ergens last van? Meld het de gemeente meteen.

Wat voor problemen kunt u zoal melden bij de gemeente?

 • Een kapot wegdek of losliggende stoeptegel
 • Niet werkend verkeerslicht of straatverlichting
 • Zwerfvuil
 • Een kapot verkeersbord of -paaltje
 • Een verstopt riool
 • Overlast
 • Als u last hebt van ongedierte. De gemeente bestrijdt alleen ongedierte op gemeentegrond, dus niet in uw huis
 • Eikenprocessierups

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Gemeente Noardeast-Fryslan.

Fotowedstrijd Kollumerpomp

Wat maakt Kollumerpomp mooi om in te wonen?
Waar geniet jij van, wat vind jij mooi of bijzonder?

Graag zien we dat teug op een mooie foto. Daarom willen we iedereen nog een laatste kans geven om zijn/haar mooiste foto’s in te brengen.

Hoe kun je deelnemen?

 • Mail je foto’s uiterlijk 30 september naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij een groot bestand via We Transfer
 • Vermeld hierbij je naam + leeftijd en misschien kun je beschrijven waarom je juist deze foto’s hebt gemaakt/gekozen
 • Je mag met maximaal drie foto's deelnemen

Meer info? Wie maakt de mooiste foto van Kollumerpomp?