Herinrichting van de Foyingaweg

Er wordt al lang gesproken over de herinrichting van de Foyingaweg. Hieronder vindt u meer informatie over het hoe en waaromtrent deze herinrichting. Onderaan de pagina vindt u een pdf bestand met beelden van de huidige situatie, en over suggesties voor verbetering. Denk met ons mee, of kom zelf in actie.

Herinrichten van de Foyingaweg
De Foyingaweg in Kollumerpomp is een doorgaande weg van straatklinkers waar een 30 km zone geldt. Aan beide zijden van deze weg staan huizen en sommige staan zelfs dicht op de weg. De weg is lang, recht en breed en is een doorgaande weg. Het is niet een overdreven drukke weg maar er wordt vaak sneller gereden dan toegestaan ook door vrachtwagens en enorme trekkers met bonkende karren. De ondergrond van klei zorgt dat de trillingen ver door dreunen tot in de huizen. De glazen in de kasten en de scheuren in de muren kunnen dit onderschrijven. De dagelijkse aardbevingen zorgen voor schade aan huizen en die worden steeds erger. Wij als inwoners van De Pomp zijn allemaal afhankelijk van deze weg. We zijn erdoor verbonden en hebben er vast allemaal een mening over. Er wordt al heel lang over nagedacht en er is een schets van gemaakt. In 2018 is deze in een Powerpointpresentatie  getoond aan vertegenwoordigers van de gemeente.  Je kunt het bekijken op deze site.

Lees meer...

Pasen 2020

Met Pasen wordt er traditiegetrouw een nieuwe Paaskaars in de kerk binnengedragen. De dienst heeft dan een feestelijk tintje en het indragen is een bijzonder voorrecht. De afgelopen jaren werd dit vaak gedaan door 2 gemeenteleden. Een oudere die de grote Paaskaars binnendroeg en een jongere die de kleine kaars voor de kindernevendienst naar binnen bracht. Vanwege het coronavirus en de tijdelijke sluiting van de kerk heeft dat dit jaar nog niet plaats gevonden. Bij de kerkenraadsvergadering van 12 oktober werd daarom de oude Paaskaars alsnog verwisseld. Als de kerk dan binnenkort wel weer geopend zou worden, staat er in ieder geval wel een nieuwe Paaskaars.

De kerkenraad vindt het bijzonder jammer dat het niet in een gewone kerkdienst gedaan kon worden, maar wilde de nieuwe kaars nu toch in gebruik nemen. Hieronder ziet u daarvan een paar foto's.

 

Update kerkdiensten PKN

In verband met het stijgende aantal besmettingen met het Coronavirus heeft de kerkenraad besloten voorlopig geen diensten meer te organiseren  in de plaatselijke kerk. Dit is een besluit voor de komende weken en zonder duidelijke einddatum. De heropening van de kerk hangt af van de ontwikkelingen in onze maatschappij met betrekking tot het Coronavirus en de maatregelen die onze overheid daaraan verbindt. 

De kerkenraad hoopt u allen in de toekomst weer te kunnen ontvangen. 

Update Simmer yn Fryslân

Dizze simmer meitsje de ferslachjouwers fan Omrop Fryslân in acht wiken lange toer troch ús provinsje. Se strike del yn ferskate doarpen en stêden yn Fryslân en besykje dy plakken te sjen troch de eagen fan de bewenners. Want, wat bart der yn de simmer?

Hjoed (8 juli) binne we de hiele dei yn Kollumerpomp. Yn dit simmerblog in oersjoch fan alle ferhalen. Jûn om 17.15 oere, en dêrnei om 'e healoere, is Simmer yn Fryslân op telefyzje te sjen.

https://www.facebook.com/OmropFryslan/videos/simmer-yn-kollumerpomp/277108493380572/

https://www.omropfryslan.nl/nijs/971635-simmerblog-simmer-yn-kollumerpomp

Openluchtdienst 6 september

Op zondag 6 september bent u van harte welkom op het sportveld naast de school. Om 11.00 uur gaat ds. van der Kamp uit Grijpskerk voor in een openluchtdienst, georganiseerd door de plaatselijke PKN-kerk.

Neemt u uw eigen stoel mee naar de dienst? In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus zetten we geen stoelen klaar. neemtu ook uw liedboek mee? Dat hebt u ook nodig. Dan kunnen we eindelijk weer eens samen zingen. Houd wel rekening met de 1,5 meter regel.

Bij de uitgang is er een collecte voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet.

Bij slecht weer gaat de dienst niet door.

We zien u graag

Simmer yn Fryslân

Woensdag 8 juli komt Omrop Fryslân naar De Pomp om een hele dag verslag te doen van alles wat er speelt en gebeurt in ons dorp. Overdag is dat de hele dag te horen op radio en ’s avonds is er het speciale televisieprogramma ‘Simmer yn Fryslân’. We hebben al mooie verhalen op de planning staan, dus het zal vast en zeker een mooie dag worden.

Uitstel jaarvergadering

Zoals u waarschijnlijk heeft gemerkt heeft het bestuur van Dorpsbelangen nog geen jaarvergadering uitgeschreven. De oorzaak laat zich raden; de corona-crisis.
Normaliter wordt de jaarvergadering ergens in maart gehouden. Omdat momenteel onduidelijk is hoe lang deze situatie gaat duren is dit voor onbepaalde tijd uitgesteld. 
Het bestuur beraadt zich nog of, hoe en wanneer er invulling gegeven kan worden aan de jaarvergadering. 
 
Bestuur Dorpsbelangen

Kerkdiensten PKN geannuleerd

Op advies van de classis en in verband met de maatregelen rond het Coronavirus, was al besloten dat de kerkdiensten voor langere tijd niet door zouden gaan. Omdat er door de gemeente nog niet mag worden gezongen, de anderhalve meter nog steeds gehandhaafd blijft en de vakanties voor de deur staan is de sluiting van de kerk verlengd tot 1 september. Daarna hopen we in goede gezondheid de diensten weer te kunnen starten.

Wie maakte de mooiste foto van Kollumerpomp?

Afgelopen jaar organiseerde Dorpsbelangen een fotowedstrijd met de vragen ”Wat maakt Kollumerpomp mooi om in te wonen? Waar geniet jij van, wat vind jij mooi of bijzonder? “ . De juryleden, fotograaf Nanne Nicolai en communicatieadviseur Kristyna van der Laan, hebben de foto’s bekeken en twee winnaars gekozen.

Tijdens de bijeenkomst voor de nieuwe bewoners hebben zij alle foto’s op het scherm getoond en voorzien van opmerkingen tav de kwaliteit én de bepaling of hiermee een mooi stukje van Kollumerpomp werd getoond of dat de foto overal genomen kan zijn.

Alyana Zuidersma was winnaar in de leeftijdscategorie 13 tot 21 jaar met haar “schilderachtig mooie foto” en bij de categorie 21 jaar en ouder heeft Sietske Boonstra gewonnen. Beide prijswinnaars kregen een kado gesponsord bij foto Karin uit Kollum. De prachtige foto van Sietske is op aluminium afgedrukt en krijgt zeker een mooie plek in haar huis. Alyana heeft een tegoed bon van Foto Karin gekregen.
 

Meer artikelen...

 1. 6e editie avondwandel4daagse NOH
 2. Project Levenslicht te zien in Kollumerpomp
 3. Uitnodiging
 4. Is er iets kapot in uw woonomgeving?
 5. Fotowedstrijd Kollumerpomp
 6. Feestweek 2019
 7. Wie maakt de mooiste foto van Kollumerpomp?
 8. Her-denken
 9. Opening 'Pompsterplein'
 10. Bazaar 15 en 16 maart
 11. Ledenvergadering Begrafenisvereniging “De laatste Eer”
 12. Op de koffie bij de kerk
 13. Fototentoonstelling zaterdag 15 december a.s.
 14. Afsluiting Weeframen project
 15. Feestweek 2018 met als thema: Flower Power
 16. Programma dorpsfeest 2018
 17. Feest in de Noord Oost Hoek
 18. Privacy wetgeving
 19. Uitnodiging heropening vernieuwde zaal van dorpshuis ’t Trefpunt
 20. De Pomp in vogelvlucht
 21. De Pomp in vogelvlucht
 22. Ledenvergadering Begrafenisvereniging “De laatste Eer” Kollumerpomp
 23. Avondwandel4daagse weer een groot succes.
 24. Bekendmaking nieuwe Gemeentenaam
 25. Ledenvergadering Begrafenisvereniging “De laatste Eer”
 26. Bazaar 17 en 18 maart
 27. Strijdlustig I&Q’-team
 28. Dorpshuis Trefpunt ontvangt € 12.500 van het Oranje Fonds
 29. Jubileumfeest 'Kontakt'
 30. Dorpsfeest 2016
 31. Nieuwe beijlingbordjes voor avondwandel4daagse Noordoosthoek
 32. Enguête wegenonderhoud
 33. Avondwandel4daagse Noordoosthoek
 34. Ledenvergadering Begrafenisvereniging “De laatste Eer”
 35. De Pomp in vogelvlucht
 36. Noodopvang Kollumerpomp
 37. Oud en nieuw 2015
 38. Startzondag Burendag
 39. Routes versierde wagens
 40. Open dag camping 'it Dreamlân'
 41. 12e plaats voor Pompster team Drakenbootrace te Kollum
 42. Warme slotavond Wandelvierdaagse Noordoosthoek
 43. Avondwandel4daagse Noordoosthoek
 44. De Lauwerssé
 45. Ledenvergadering Uitvaarfvereniging 'De Laatste EER'
 46. Himmeldei
 47. Kollumerpomp presenteert haar dorpsvisie
 48. Passage 60 jaar