Aangepast rooster PKN kerk

Op zondag 28 november was het de eerste advent, de eerste zondag van het nieuwe kerkelijke jaar. De eerste kaars werd aangestoken en het eerste couplet van het kaarsenlied werd voorgelezen. Het begin van de periode waarin we toeleven naar kerst, het feest waarbij we eraan denken dat Jezus als een kleine baby naar de wereld kwam.

Op 5 december was het de tweede advent. De tweede kaars werd aangestoken en het tweede couplet klonk door de kerkzaal. Maar nu wordt het stil...

Lees meer...

Grote fototentoonstelling en expositie

De pandemie heeft ons dagelijks leven flink op zijn kop gezet. Sociale uitsluiting was één van de risico’s wat ons kon overkomen. Jong én oud kreeg er mee te maken. Nu gaat het de goede kant weer op en hebben we behoefte om samen te komen, samen te organiseren en samen onze interesses te delen. Daarom wordt er op vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober een grote Fototentoonstelling in combinatie met hobby en kunst georganiseerd in dorpshuis Het Trefpunt!

Klik hier voor meer informatie

Contributiehuisje blijft in trek

IMG 20210727Kollumerpomp – Vanwege onverwachte interesse is er een nieuwe datum gekozen voor enkele rondleidingen bij het Contributiehuisje te Kollumerpomp. Door de kleine groepjes moest een aantal mensen teleurgesteld worden maar zij krijgen een nieuwe kans. Op zaterdag 25 september om 10:00 uur worden de deelnemers getrakteerd op een boeiend verhaal over dit uniek huisje op de Schalderdijk aan de voet van het schitterende Lauwersmeergebied. Men kan het van buiten én van binnen bewonderen en men krijgt uitleg over de functie en de plaats die het huisje innam toen de zee nog voor het zeggen had in dit gebied. Eigenlijk kun je nu concluderen dat de toenmalige bewoners een haat-liefde verhouding hadden met het water.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven vóór vrijdag 24 september18:00 uur via emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-26793885.
U bent van harte welkom en de toegang is gratis!

Contributiehuisje geopend voor publiek

contributie huisjeIn goed overleg met Stichting Erfgoed Kollumerland is het Contributiehuisje op de zeedijk a.s. zaterdag 7 augustus van 10:00 – 12:00 uur geopend voor publiek.

Belangstellenden dienen zich verplicht op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel.nr. 06-26793885. Daarbij handhaven we de volgende regels:

 • U dient gevaccineerd te zijn

 • In het bezit van een negatieve test

 • U heeft geen klachten

Er wordt informatie gegeven over dit unieke object en waarvoor het vroeger dienst deed.

U bent van harte welkom!

DE POMP of KOLLUMERPOMP? De Uitslag!

Naar aanleiding van de enquête die we hebben gehouden met betrekking tot het invoeren van Friese plaatsnamen in onze gemeente zijn veel reacties binnengekomen.

Ca. 55% van alle inwoners van 18 jaar en ouder heeft zijn/haar mening gegeven.

De uitslag is dat 89% van de respondenten het liefst Kollumerpomp als officiële naam ziet.

Daarnaast vindt 77% van de respondenten (onafhankelijk van de keuze voor de officiële naam) dat de tweede naam ook op de plaatsnaamborden moet worden vermeld.

Deze uitslag geeft duidelijk aan dat men in grote meerderheid voor het behoud van de huidige plaatsnaam Kollumerpomp is.

Ook geeft de uitslag duidelijk aan dat onze inwoners (Pompsters) ook nog steeds grote waarde hechten aan de naam “De Pomp” en deze graag op de plaatsnaamborden terugzien.

Lees meer...

Wethouder Pytsje de Graaf van de gemeente Noardeast-Fryslân op werkbezoek in Kollumerpomp

De afgelopen tijd werden handtekeningen verzameld door bewoners van Kollumerpomp. Volgens Pyr Bosma van de werkgroep, die aan de Foyingaweg woont, hebben inmiddels meer dan vijftig mensen getekend. Alle handtekeningen zijn gebundeld in een boek. Wethouder Pytsje de Graaf van de gemeente Noardeast-Fryslân nam dat boek met handtekeningen donderdagmiddag in ontvangst.

Lees het hele verhaal op rtvnof.nl

 

Veranderingen rond het dorpshuis

In aanvulling op de presentatie van de Foyingaweg willen we ook onderstaande schets met u delen. Bij de plannen voor de Foyingaweg is ook gesproken over het gebied rond het dorpshuis. In een bijeenkomst met bestuurders van alle commissies, verenigingen en stichting in Kollumerpomp is toen deze schets gemaakt.
De volgende onderwerpen zijn daar aan de orde geweest:

 • voor verkeer over de Foyingaweg is niet zichtbaar dat er een school achter het dorpshuis staat. Er ontstaat geen aandacht voor schoolgaande kinderen.
 • parkeren achter het dorpshuis is in het gebied waar de kinderen ook lopen en fietsen. Kan parkeren zo worden gedaan dat het veiliger is voor kinderen?

Parkeren naast het dorpshuis voor de auto's die kinderen brengen?

 • het gebied achter het dorpshuis en voor de school is een kaal stuk. Wat kunnen we daar ontwikkelen voor bv sport of...
 • naast het dorpshuis is plek voor de jonge kinderen om te spelen en op het dorpsplein de grotere. De twee speelgebieden liggen nu los van elkaar en kan dat niet meer een geheel worden..

 

Herinrichting van de Foyingaweg

Er wordt al lang gesproken over de herinrichting van de Foyingaweg. Hieronder vindt u meer informatie over het hoe en waaromtrent deze herinrichting. Onderaan de pagina vindt u een pdf bestand met beelden van de huidige situatie, en over suggesties voor verbetering. Denk met ons mee, of kom zelf in actie.

Herinrichten van de Foyingaweg
De Foyingaweg in Kollumerpomp is een doorgaande weg van straatklinkers waar een 30 km zone geldt. Aan beide zijden van deze weg staan huizen en sommige staan zelfs dicht op de weg. De weg is lang, recht en breed en is een doorgaande weg. Het is niet een overdreven drukke weg maar er wordt vaak sneller gereden dan toegestaan ook door vrachtwagens en enorme trekkers met bonkende karren. De ondergrond van klei zorgt dat de trillingen ver door dreunen tot in de huizen. De glazen in de kasten en de scheuren in de muren kunnen dit onderschrijven. De dagelijkse aardbevingen zorgen voor schade aan huizen en die worden steeds erger. Wij als inwoners van De Pomp zijn allemaal afhankelijk van deze weg. We zijn erdoor verbonden en hebben er vast allemaal een mening over. Er wordt al heel lang over nagedacht en er is een schets van gemaakt. In 2018 is deze in een Powerpointpresentatie  getoond aan vertegenwoordigers van de gemeente.  Je kunt het bekijken op deze site.

Lees meer...

Pasen 2020

Met Pasen wordt er traditiegetrouw een nieuwe Paaskaars in de kerk binnengedragen. De dienst heeft dan een feestelijk tintje en het indragen is een bijzonder voorrecht. De afgelopen jaren werd dit vaak gedaan door 2 gemeenteleden. Een oudere die de grote Paaskaars binnendroeg en een jongere die de kleine kaars voor de kindernevendienst naar binnen bracht. Vanwege het coronavirus en de tijdelijke sluiting van de kerk heeft dat dit jaar nog niet plaats gevonden. Bij de kerkenraadsvergadering van 12 oktober werd daarom de oude Paaskaars alsnog verwisseld. Als de kerk dan binnenkort wel weer geopend zou worden, staat er in ieder geval wel een nieuwe Paaskaars.

De kerkenraad vindt het bijzonder jammer dat het niet in een gewone kerkdienst gedaan kon worden, maar wilde de nieuwe kaars nu toch in gebruik nemen. Hieronder ziet u daarvan een paar foto's.

 

Update kerkdiensten PKN

In verband met het stijgende aantal besmettingen met het Coronavirus heeft de kerkenraad besloten voorlopig geen diensten meer te organiseren  in de plaatselijke kerk. Dit is een besluit voor de komende weken en zonder duidelijke einddatum. De heropening van de kerk hangt af van de ontwikkelingen in onze maatschappij met betrekking tot het Coronavirus en de maatregelen die onze overheid daaraan verbindt. 

De kerkenraad hoopt u allen in de toekomst weer te kunnen ontvangen. 

Meer artikelen...

 1. Update Simmer yn Fryslân
 2. Openluchtdienst 6 september
 3. Pompster 'kleintje Feestweek'
 4. Simmer yn Fryslân
 5. Uitstel jaarvergadering
 6. Kerkdiensten PKN geannuleerd
 7. Wie maakte de mooiste foto van Kollumerpomp?
 8. 6e editie avondwandel4daagse NOH
 9. Project Levenslicht te zien in Kollumerpomp
 10. Uitnodiging
 11. Is er iets kapot in uw woonomgeving?
 12. Fotowedstrijd Kollumerpomp
 13. Feestweek 2019
 14. Wie maakt de mooiste foto van Kollumerpomp?
 15. Her-denken
 16. Opening 'Pompsterplein'
 17. Bazaar 15 en 16 maart
 18. Ledenvergadering Begrafenisvereniging “De laatste Eer”
 19. Op de koffie bij de kerk
 20. Fototentoonstelling zaterdag 15 december a.s.
 21. Afsluiting Weeframen project
 22. Feestweek 2018 met als thema: Flower Power
 23. Programma dorpsfeest 2018
 24. Feest in de Noord Oost Hoek
 25. Privacy wetgeving
 26. Uitnodiging heropening vernieuwde zaal van dorpshuis ’t Trefpunt
 27. Ledenvergadering Begrafenisvereniging “De laatste Eer” Kollumerpomp
 28. Avondwandel4daagse weer een groot succes.
 29. Bekendmaking nieuwe Gemeentenaam
 30. Ledenvergadering Begrafenisvereniging “De laatste Eer”
 31. Bazaar 17 en 18 maart
 32. Strijdlustig I&Q’-team
 33. Dorpshuis Trefpunt ontvangt € 12.500 van het Oranje Fonds
 34. Jubileumfeest 'Kontakt'
 35. Dorpsfeest 2016
 36. Nieuwe beijlingbordjes voor avondwandel4daagse Noordoosthoek
 37. Enguête wegenonderhoud
 38. Avondwandel4daagse Noordoosthoek
 39. Ledenvergadering Begrafenisvereniging “De laatste Eer”
 40. De Pomp in vogelvlucht
 41. Noodopvang Kollumerpomp
 42. Oud en nieuw 2015
 43. Startzondag Burendag
 44. Routes versierde wagens
 45. Open dag camping 'it Dreamlân'
 46. 12e plaats voor Pompster team Drakenbootrace te Kollum
 47. Warme slotavond Wandelvierdaagse Noordoosthoek
 48. Avondwandel4daagse Noordoosthoek
 49. De Lauwerssé
 50. Ledenvergadering Uitvaarfvereniging 'De Laatste EER'
 51. Himmeldei
 52. Kollumerpomp presenteert haar dorpsvisie
 53. Passage 60 jaar